Sacha Gaus – Martin Gaus Academie

Sacha Gaus – Martin Gaus Academie & Martin Gaus Hondenscholen

Geboren op 26 april 1968 te Utrecht
Getrouwd met Michiel, samen ouders van zoon Tim (geboren 2005)
Interesses: diergedrag en -welzijn, psychologie, Nederlandse taal, lezen, skiën
Lid van: Soil, Alpha (vereniging voor Gedragstherapeuten), Voorzitter OV OBS De Tjotter
Opleiding: HAVO, Academie voor de Journalistiek, Opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut

Na in de journalistiek en het ‘gewone’ bedrijfsleven werkzaam te zijn geweest, zette Sacha in 1994 de stap om in het familiebedrijf (Martin Gaus Organisatie) te gaan werken. In 2001 nam Sacha de helft van het ouderlijk bedrijf over. Twee jaar later startte Sacha met de Martin Gaus Academie, een opleidingsinstituut voor professionals in de dierenbranche. In 2007 bleek deze nieuwe loot aan het bedrijf zo succesvol, dat de rest van de bedrijven alsnog aan broer Serge werden overgedragen. In 2013 bleek dat de Martin Gaus Hondenscholen toch beter bij de Academie pasten, en kocht Sacha deze franchiseorganisatie van samenwerkende hondenscholen van haar broer terug.

Aan de Martin Gaus Academie worden workshops, instructeurscursussen en beroepsopleidingen gegeven, zoals de opleiding tot Kynologisch Gedragstherapeut, de opleiding tot Feline Gedragstherapeut en de vakopleiding ‘Professioneel Uitlaatservice’. Daarnaast verzorgt de Academie presentaties, lezingen en publicaties.
In 2005-2006 presenteerde Sacha samen met dr. Margit Bossard het tv-programma ‘Opvoedpolitie voor dieren’, dat werd uitgezonden op SBS6. Samen met Nicky Gootjes schreef ze twee boeken: ‘karakterhonden-karakterbazen’ en ‘Begrijp ik mijn hond’. Met haar vader Martin schreef ze het boek ‘mijn Puppy’s eerste Levensjaar’. Sacha was tien jaar hoofdredacteur van het maandblad Hondenmanieren en vier jaar van het maandblad Hondenleven.

website: www.martingaus.nl
twitter: @MGAcademie, @MGhondenscholen
facebook: Martin Gaus Academie, Martin Gaus Hondenscholen
Linkedin: http://nl.linkedin.com/pub/sacha-gaus/21/546/843

Delen